Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Jämtland Härjedalen får 700 000 extra för kultursatsning

Kulturrådet ökar anslaget till Region Jämtland Härjedalen med 700 000 kronor. Anledningen är att regionen visat ambitioner på att samverka med de andra nordligaste länen. Detta uppmärksammas av Kulturrådet och gör att regionen sammanlagt får 29 miljoner kronor i stöd för 2017.

Annons

Kulturrådets styrelse fattade nyligen beslut om de 1,3 miljarder kronor som fördelas till regional kulturverksamhet i hela landet. I år har man fått förstärkning med 30 miljoner kronor. Kulturrådet väljer då att ge 13 län ökat stöd.

Styrelsen för Kulturrådet har valt att prioritera tre områden, förklarar man i ett pressmeddelande. De tre är premiera de som försöker utveckla den regionala kulturella infrastrukturen, tar till vara digitaliseringens och teknikens möjligheter och ger ökat utrymme för konst- och kulturområden som har svagregional struktur.

De 13 län som får ökat stöd är Dalarna, Halland, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norbotten, Skåne, Västra götaland, Västerbotten, Västernorrland, Örebro och Östergötland.

Mer läsning

Annons