Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röjarkalas med dragspel

/

Swingafton med Sören Rydgren kvartett
Gamla Teatern

Annons

Höjdarkväll för dragspelsfreaks. Mångsidige Sören Rydgren bjöd sina fans vad de ville ha på Gamla Teatern i går kväll. Få kan hantera ett dragspel som denne mästare.

– Det gäller att få det att svänga! Det är hemligheten.

Det kan han.

”Paradmarsch” började nog så oskyldigt men slutade i swingkalas. Lätta trippande toner i Kycklingpolkan fick mot slutet hönsnätet att rassla betänkligt. Rena röjkalaset. Allt med musikalisk elegans. Välgjorda arrangemang. Med sig hade han en gammal bekant för östersundspubliken.

Gitarristen Rickard Sandström som tidigare var anställd vid Länsmusiken i Jämtland. Numera gitarrpedagog i Hudiksvall.

– När jobbet tog slut här kompletterade jag med pedagogstudier på Musikhögskolan i Stockholm. Nu har jag 72 elever varje vecka och stortrivs. Jag får också chanser att spela som i kväll.

Sug och glitter visade han i ackordorgien ”Here´s that rainy day”. Ackordmästare är också Rydgren som hittade magiska harmonier i ”The things we did last summer”. Oförutsägbart spel i ”Cherokee” med ideliga stop och race. Fingertoppslätt spel blandat med tonmättade ackord i ”East of the sun”. Rydgren är till och från ute med Folke Lindqvist.

spelat ihop tidigare men vi trivs tillsammans och jag får spela som jag vill, berättar Folke som fanns i publiken i går kväll, Vi har ett fyrtiotal spelningar inbokade i höst.

Sång med tryck och feeling i går från trummisen Roland Bolander i ”I wanna sing that song right now”. ”Harlem boogie” fick bänkarna att knaka.

Ett swingkalas med en populär dragspelskung.

Mer läsning

Annons