Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smittande vårkänslor av snudd på pånyttfödd Näskottskör

Kärlekskonsert
med Näskottskören, Elisabet Lundqvist, Örjan Alenius, Åke Eriksson med flera
Trångsvikens Bygdegård

Annons

Var det samma kör? Knock på publik och recensent slog Näskottskören i lördags när de gav Kärlekskonsert i Trångsvikens Bygdegård. Jag har lyssnat på dem många år tidigare men aldrig hört dem i den här formen. Det var nytändning med snudd på pånyttfödelse. De bjöd på en sinnlig energimättad konsert fylld med nya sånger och smittande vårkänslor. Höjdare var en dramatiserad gestaltning av Edwalls dråpliga ”Jag gick mej åt körka” och en gungande traditionell engelsk sjömansvisa med Kjell Höök som försångare vid rodret.

Elisabet Lundqvist stod för det ’klassiska’ vid pianot med en livfull gestaltning av Sindings Frülingsrauschen. Rörande var Gardells ”Aldrig skall jag sluta älska dej”. Den genomarbetade konserten bands skickligt samman av gemytlig konfrencier.

Ett flertal instrumentalister medverkade och traditionella cymbaler skallrade i den gamla franska dansen Turdion. Konkurrent till Tommy Körberg var Tommy Söderström som var kraftfull solist i Py Bäckmans ”Stad i ljus”. Besökte musikalens värld gjorde kören med ett längre medley ur ”Fantomen på operan” och sånger ur Mamma mia.

Genomtänkt färgsättning på kören och fart och finess vid tablåbyten gav en professionell känsla i konserten. Onsdag 27 maj ger kör-en samma konsert i Käloms Bygdegård. Den kan rekommenderas.

Bernt Carlsson

Mer läsning

Annons