Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solist på spansk turné

/

Just nu förbereder sig dragspelaren David Wahlén från Persåsen för en spännande musikalisk utmaning.

Annons

I nästa vecka ska han vid tre tillfällen vara solist vid konserter i staden Zaragoza, som ligger mellan Madrid och Barcelona i nordöstra Spanien, tillsammans med Erik Westbergs vokalensemble.

– Det ska bli väldigt spännande, kören sjunger a capella och verket är nyskrivet och uruppfördes så sent som i fjol.

är inplanerade tisdag, torsdag och fredag och huvudverket är ett 27 minuter långt stycke för ackordion och kör, skrivet av pitebon Jan Sandström - ”Vid en strand på en ö vid ett hav”. Utöver det gör kören flera andra verk.

– Vi kommer direkt därefter att göra en konsert i Stockholm nästa lördag och helgen därpå kommer jag även att spela vid en nordisk konsert i Danmark, berättar David.

David studerar sedan två år i Piteå på musikhögskolan med inriktning dragspel. I höstas bytte han från musiklärarutbildningen till kandidatutbildningen.

Redan då riksfinalen i Musik Direkt 2005 hölls i Östersund var han en av två belönade unga musiker från länet och vann Kammarmusikpriset, varefter han fick spela på Virserums musikdagar.

– Nejdå, allt började en gång när jag var sju eller åtta år och kulturskolan i Bergs kommun hade öppet hus och jag fick pröva på dragspel. Det var så kul att jag fick börja spela året därpå.

Och på den vägen är det.

Mer läsning

Annons