Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortorget i dag – en rörig byggarbetsplats ...

/
  • – Yran genomförs precis som vanligt – även här på Stortorget, försäkrar Andrea Wiktorsson och Stefan Kauppi dryga två månader före festivalstart. Och nu är artistprogrammet spikat. Foto: Anneli Åsén

Det säger Stefan Kauppi och Andrea Wiktorsson på Yran, som i går släppte namnen på de sista 21 akterna till årets festival.

Annons

– Det går tydligen rykten om att vi flyttar Yran till F4 och andra konstigheter, men vi kommer att köra på Stortorget precis som vanligt, säger Andrea Wiktorsson, som är artistansvarig för årets uppställning.

En snabb titt på Stortorget 19 maj borde få vilken arrangör som helst nervös, men Yrangruppen anser sig ha fått betryggande försäkringar om att allt ska fungera:

– Nedre delen som vi ändå inte använder kommer inte att vara helt klar. Men stora scenen kommer att stå där den brukar precis som vanligt.

innehåller flera avsatser och sluttande plan – hur undviker ni att festande besökare ramlar och slår sig eller rentav kläms om det blir trångt?

– Vi kommer antagligen att tvingas skärma av några avsatser och kanske bygga till något för att undvika sådana situationer. Exakt hur de lösningarna ser ut vet vi inte än, men det går att lösa, säger Stefan Kauppi.

Artistprogrammet är klart, men det återstår fortfarande en del knåpande med programpunkterna för början av yranveckan.

med landshövdingen om att kanske ha tillgång till trädgården på residenset, berättar Andrea Wiktorsson.

Nyligen gick O´Learys i konkurs och hur det påverkar Krogstråkets utbud är inte heller klart:

– Vi förhandlar och är inte riktigt klara än.

Östersunds kommun har sedan tidigare beslutat att inte tillåta uteserveringarna vid torget att ha uteserveringar under ombyggnadsåret.

Vidare kommer Yrancampingen inte längre att vara kommunal utan hör från detta år under Yran, som i sin turarrenderar ut den till föreningslivet.

– Det innebär att man inte kan gå in och festa där om man inte löst campingbiljett som är kopplad till Yran. Vi tror att det blir en bättre lösning, som också de sociala myndigheterna är positiva till.

Mer läsning

Annons