Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Synpunkter på pensionärsaktivitet: Hellre Jerry Williams än föreläsning om begravningsplats

/

Hellre en rockkonsert med Jerry Williams än en föreläsning om Norra begravningsplatsen. Kerstin Fridlund-Jonasson, 68, har åsikter om programmet för pensionärsaktiviteten "65+ Kulturattack".

Annons

Av en händelse fick hon syn på programmet inför 65+ Kulturattack, 24 september. Där finns en rad aktiviteter, bland annat den återkommande punkten "After work", som den här gången kommer att innehålla en presentation av Norra begravningsplatsen i Östersund. Deltagarna kommer att få höra om trender inom begravningsskick genom tiderna och de kommer att få se några utvalda gravar samt möjlighet att fundera över Östersunds begravningsplatser från 1786 och till nutid.

Kerstin Fridlund-Jonasson verkar inte har några synpunkter på själva innehållet, men tycker inte att ämnet passar så bra i det här sammanhanget. Själv ser hon med humor på den aktuella programpunkten, men hon tror att en del andra kan bli illa berörda.

– Man vet att man ska dö, det behöver man inte gå på en sådan här after work för att bli påmind om. En del kan bli upprörda och ta illa upp.

Vad skulle du vilja se för programpunkt i stället?

– En riktig rockkonsert vore väl något? Fixa en konsert med Jerry Williams i stället. Eller Björn Skifs. Eller ordna en bussresa till en konsert med Malena Ernman i Dalhalla. Pensionärer vill ha något som piggar upp och gör en glad.

Kerstin Fridlund-Jonasson tycker att det ibland är en dålig överensstämmelse mellan utbudet för pensionärer och vad dagens pensionärer i själva verket efterfrågar.

– Till äldreboendena tar man in trubadurer som spelar Taube och Dan Andersson. Det är ute nu.

På Facebook tog Kerstin Fridlund-Jonasson upp sina åsikter om programmet inför 65+ Kulturattack och uppenbarligen är det ett ämne som engagerar. En lång rad med kommentarer har följt på hennes inlägg.

Läs mer:

Länskulturchefen tipsar om rock 'n roll

Mer läsning

Annons