Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tenenbaum ställer ut med Wood och Rheborg

/

Fotografen Severus Tenenbaum från Östersund har gjort sig känd för att fotografera artisten Amanda Jensen och för sina närgångna självporträtt.

Annons

Nu ställer hon ut tillsammans med Ronnie Wood och Johan Rheborg.

Hennes bilder har tillsammans på hemsidan flickr och bloggen, klickats miljontals gånger. Hon är Amanda Jensens favoritfotograf när det gäller att fota pressbilder och Severus dokumentärbilder har väckt beundran på fotografmässor. För ett par år sedan släppte bokförlaget Modernista två fotoböcker av henne, en med självporträtt och en av hennes familj från Jämtland.

Nu är hon aktuell med en utställning på Sliperiet ett par mil utanför Karlstad.

– Det blir lite olika grejer, men mest är det en serie som heter ”Wermland Blueprints” som jag ställer ut. Temat är blått och vatten och moln, det är känslan av att vara barn och växa upp i Värmland, säger hon.

Artistnamnet kommer från en blandning av en karaktär i Harry Potter och en i filmen ”The Royal Tenenbaums”. 26-åriga Severus Tenenbaum är uppvuxen i Jämtland och Östersund men har bott i Stockholm i många år. Nu har hon flyttat till makens hemstad Karlstad.

Förutom ”Wermland Blueprints” ska hon ställa ut bilder på Amanda Jensen, men inte bara bilder som visats på skivomslag eller i andra pressammanhang.

– Det blir mina personliga favoriter.

Dessutom kommer hon ställa ut naturbilder och andra favoriter, vilka är ännu inte helt spikat.

På kulturhuset Sliperiet i Grums kommun kommer Severus bilder visas från maj till i slutet av september. Hon får sällskap av bland annat två kända namn – Ronnie Wood från Rollings Stones och Johan Rheborg.

– Det är kul att få lite dragplåsterhjälp. Ronnie Wood ska ställa ut målningar och det är ju kul att det blir annat än bara foton, jag gillar när det är en stor mix av grejer. Sen är det ju bra om lite Solsidan-fans kommer och ser mina bilder, säger hon skämtsamt.

Flera andra kända konstnärer kommer att visas i huset samma period men det är trion Tenenbaum, Wood och Rheborg som är de stora namnen.

När Tenenbaum inte jobbar med utställningar plåtar hon reklam och artister, bland annat. Någon ytterligare utställning än den på Sliperiet är inte inplanerad, men hon vill gärna ställa ut på hemmaplan.

I Jämtland alltså.

– När ska jag få ställa ut hemma? Jag har väldigt många bilder från Jämtland som jag vill visa, avslutar Severus Tenenbaum.

Mer läsning

Annons