Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trump kan hamna i Oxford-ordboken

Ordboken Oxford English Dictionary (OED) upprättar en lista med ord som redaktörerna håller uppsikt över, som hamnar i boken om de får tillräckligt fäste i språket.

Annons

Det nya politiska läget i Storbritannien och USA gjorde att både "alt-right" (paraplybenämning för högerextrema rörelser) och "brexit" (utträde för Storbritannien ur EU) letade sig in förra året.

Trump - snart i OED?

Nu övervägs en uppsjö med Trump-ord inför kommande upplagor, skriver The Guardian. Bland orden på listan finns Trumponomics (Trumps ekonomiska politik), Trumpertantrum (argt morgon-twittrande) och Trumpkin (pumpa med Trump-motiv).

The Guardian har pratat med en redaktör på OED som säger att ett ord vanligtvis måste ha använts i tio år för att komma in i ordboken, men att undantag görs om ett ord får spridning väldigt snabbt och kan användas utan förklaring.

– Inte alla ord vi listar möter kriterierna och vissa är troligen kortlivade, men det betyder att vi bevakar användandet och följer utvecklingen, säger Eleanor Maier, redaktör på OED.

Mer läsning

Annons