Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga beats och välsmorda käftar efter trög inledning

Hiphop, fredag
Storsjöteaterns källare

Annons

Kvällen börjar lugnt. Min vana trogen är jag på plats alldeles för tidigt. Strax före 23.00, efter ungefär en timmes väntan, har ett 20-tal entusiaster letat sig hit. Kuda och DJ Is snurrar plattor uppe på scen. Temat är naturligtvis tunga beats och rapp lyrik.

De som hade förväntat sig en explosionsartad inledning på kvällen fick alltså vänta.

Men en halvtimme innan midnatt börjar det att hända saker. Arrangören Kuda greppar micken, hälsar dem som hittat hit välkomna och erkänner att annonseringen för evenemanget, namngett ”Breaking Bread”, varit aningen mager. Ungefär 50 personer med kärlek till hiphopens ädla konst har då löst in sig.

igång på allvar, och kvällen tar sig till en hiphop-bonanza innehållandes en del liveframträdanden med välsmorda käftar från lokala breddgrader.

Artisten Wigs inleder modigt, och stämningen peakas i och med att Sober (Johan Olofsson, ena halvan av Ismen) entrar scenen. Han framför Ismens självklara hit ”Alla gillar brudar”, och en lugn berättelse om en vandring från Torvalla, genom Odensala, förbi Statoil på Krondikesvägen och vidare mot stan som boostar igenkänningsfaktorn till taket.

runt omkring mig verkar ha roligt. En del jublar troget framför scenen. Stämningen är hög, musiken är bra och baren är öppen för den törstige.

Förhoppningsvis kommer ”Breaking Bread” att bli en återkommande tillställning, då det absolut finns en grund till en stark hiphop-scen i Östersund. Bara publiken hittar dit.

 

Mer läsning

Annons