Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga musiker fyllda av kreativitet och fantasi

/
  • Trumvärk och Slagord skriver eget material, men låter lyssnaren själv få använda fantasin när det kommer till låttitlar.
  • Emma, Ebba och Erika, som alla går i sjunde klass, framförde en cover på Jeff Buckley’s ”Hallelujah”.
  • Sanna och Erika spelar akustisk pop där texterna handlar om kärlek och svek.

Annons

Under rubriken ”Young Sam Jam” lämnade klubb SAM och Kreativ Explosion under onsdag kväll plats på scen åt ett gäng unga och lokala akustiska musiker.

Ett kulturliv som ibland till och med får stockholmarna att bli gröna av avund. Så valde kvällens presentatör att beskriva Östersund.

för åtminstone en del av det kulturlivet, nämligen stadens lokala musikscen, är säkrad stod klart under denna akustiska och spännande afton på gamla tingshuset.

Spännande är just vad det blir när åtta helt genreskilda akter avlöser varandra på scen. Och när samtliga bandmedlemmar befinner sig under 20-årsstrecket, och är sprängfyllda av kreativitet och fantasi.

Med en hel del skicklighet därtill så lär det vara värt att vänta några år på att dessa unga musiker ska ha bottnat än mer i sina uttryck. Det om något ska bli spännande att se.

Under endast två timmar hinner kvällens musiker bjuda publiken på cabaretpop, modern jazz med influens av bland annat drum n´bass, akustisk pop, visor, folkmusik och rap.

det upp experimenterande akter som inte riktigt går att peta in i något förutbestämt fack. Mycket av materialet är imponerande nog skrivet av de unga musikerna själva.

På scen finns instrument som gitarr, fiol, munspel, dragspel och slagverk, bland andra. Musiken lockar till så spridda känslor som melankoli och glädje, och stundtals rycker det i stamp- och klappreflexen.

Och när kvällen närmar sig sitt slut kan publik- en inte längre hålla tillbaka.

Mer läsning

Annons