Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturdebatt: "Ledningen borde vara bekymrad"

ÖP:s konstkrönikör Christer B. Jarlås svarar på debattinlägget från Åredalens folkhögskola.

Tack för att du reagerar Ingemar. Min krönika handlade ju egentligen om två utställningar i första hand, en från Östersunds konstskola och en från Åredalens konstskola, och delarna om konstskolans nedläggning och flytt vara bara bisatser.

Jag uttrycker i krönikan bara mina egna åsikter. Och när jag återger andras åsikter är det personer som pratat med mig. Jag har ännu inte mött en enda person som uttalat sig positivt om att Östersunds konstskola läggs ner, för den läggs ner, den finns inte mer. Åredalens konstskola finns redan och den är inte nedlagd. Det borde vara ett bekymmer för skolledningen med oro och tveksamhet. Men skolledningen har tydligen inga bekymmer alls, tvärtom är allt jättebra och att var fjärde elev inte vill fortsätta är tydligen också väldigt bra.

Ingen är gladare än jag om Åredalens konstskola blir lika framgångsrik som Östersunds konstskola varit under en stor del av de 30 åren. Däremot är det oerhört tråkigt att Östersund inte har någon konstskola längre.

Christer B. Jarlås