Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturen viktig för vår region

Kulturen har ett viktigt egenvärde, där det fria utövandet måste ges ännu bättre möjligheter. Det är grunden för kulturen – att reta, att påvisa, att ge upplevelser och öka förståelsen för tillvaron.

Detta kräver dock att också den som vill jobba med kulturellt utövande får en riktig chans och ett riktigt bra stöd tidigt. Kultur kan ju också skapa sysselsättning, jobba, företagande och attraktion.

Hur många gånger har vi inte sagt till våra barn och unga att de bör göra ett annat val än en estetisk utbildning för att inte hamna i arbetslöshet? I vår region ska vi vända på resonemanget och bli den region som gör sig känd för kulturens möjligheter.

Vi socialdemokrater vill bland annat skapa möjligheterna till kulturcoacher för unga som vill utbilda sig och försöka göra sig en framtid inom området.

Kulturarbetare som lyckats ger stöd och vägledning till unga nya krafter.

I vår region är inget omöjligt och utrymmet för kultur viktigt och attraktionsskapande. En fri kultur är ett måste, men kultur som regional utvecklare en möjlighet!

Region Jämtland Härjedalen vill och kan!

Robert Uitto (S)

regionråd

Lena Bäckelin (S)

riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel