Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultursamarbete kring julig folkmusik

Folkmusikgruppen Triakel avslutar sin decemberturné med dubbla julkonserter i Härjedalen.

– I Lillhärdal är det nästan fullbokat, säger Flavia Devonas, producent på Härjedalens kulturcentrum.

Onsdag kväll spelar de tre folkmusikerna Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson och Janne Strömstedt på Härjedalens kulturcentrum och på torsdagskvällen är det konsert på Fjällmuséet i Funäsdalen.

– Triakel spelar både gamla visor och skriver egna låtar. Det blir en kombination av mer traditionell folkmusik och nytt. Det är väldigt speciellt och jag hoppas att det kommer många besökare. I Lillhärdal är det nästan fullbokat, säger Flavia Devonas.

Julkonserterna är ett samarrangemang mellan Fjällmuséet i Funäsdalen och Härjedalens kulturcentrum.

– Vi ska se hur vi kan bygga ut det i framtiden. Fjällmuséet är en viktig aktör i Härjedalen och Triakels konsert passar väldigt bra där. De har en fin konsertsal och det är fint att de kan spela på olika platser när de besöker Härjedalen, säger Flavia Devonas.

Triakels gruppmedlemmar har sitt ursprung i Jämtland och Hälsingland och har gett ut fem egna cd-skivor, den senaste 2011. Skivorna har sålts i flera länder runt om i världen. De har turnerat i hela Sverige och stora delar av Europa samt i USA, Japan och Kanada.

– Vi bokade konserterna redan i maj. Det är svårt att boka dem eftersom de är på turné hela tiden, säger Flavia Devonas.