Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturskolan fortsätter med audition

Kulturskolan i Åre kommun får fortsätta ha audition där elever väljs ut till olika kurser. Det slår Alliansen och Västjämtlands väl fast i Åre efter ett beslut i kommunstyrelsen.

ÖP har i flera artiklar berättat hur kulturskolan i Järpen använder sig av så kallade audition där elever väljer ut efter att lärare bedömt deras insatser.

Så sent som i höstas fick elever genomföra audition för att kunna delta i en så kallad Famekurs. Kursen riktade sig till elever i årskurs fyra till och med gymnasiet.

Socialdemokraterna i kommunen reagerade på intagningsmetoden och krävde i en motion att de skulle sluta användas. Det har även funnits en namninsamling mot audition inom kulturskolan, 110 personer har skrivit under protestlistan.

När motionen togs upp av kommunstyrelsen mottogs den inte välvilligt av majoriteten. De menar att kulturskolan även i fortsättningen kan använda sig av metoden-

- Det blev avslag. Jag har inga problem med att ha audition i kulturskolan, säger Enligt Eva Hellstrand (C) efter sammanträdet.