Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskolan stöder bombade palestinier

/
  • Bara spillror återstod av musikskolan i Gaza efter bombangreppen i vintras. Men nu kommer bland andra Östersunds kulturskola att stödja återuppbyggnaden genom en insamling som startar på fredagen.

Annons

Östersunds Kulturskola kommer att samla in pengar för att stödja återuppbyggnaden av en palestinsk musikskola som förstördes vid de israeliska bombangreppen i vintras.

Insamlingen inleds på fredag eftermiddag i samband med att Kulturskolan håller sin vårkonsert på länsbiblioteket med både musik och dramaföreställningar.

Vid nya bombattacker den 15 januari förstördes byggnaden helt, även om inga människor skadades vid attacken.

Kulturskolan kommer att kanalisera insamlade pengar via en stiftelse som bland andra Edward Said startade för några år sedan och som stöds av SIDA.

– Det är ett långsiktigt arbete och det kommer att omfatta fler aktiviteter från vår kulturskolas sida, säger Alistair Cochrane, lärare i Östersund.

Nu är avsikten att bygga upp skolan igen och därför samlar man in pengar till det arbetet.

Initiativet till insamlingen togs av kulturhuschefen i Askersund, Gunilla Rönnberg, och då hon insåg att skolan hade stöd från SIDA inleddes ett samarbete med Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, som administrerar Sidas scen- och musikbistånd i Mellanöstern.

– Vi har en fin och fungerande kulturskola, då känns det viktigt att stödja kollegor som verkar under helt andra förhållanden, säger Maria Flink, lärare i Östersund.

Mer läsning

Annons