Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturvår hos Rickard

Är du mätt på schlagerfestivaler och frågesporter på tv?
Lugn, det finns alternativ för dig som vill göra något annat av dina lördagskvällar.

Annons

Riksspelmannen, konstälskaren och jämten Rickard Näslin fortsätter att ordna sina Alternativlördagar, fem kvällar är bokade under våren.

Samtliga i Kulturlokalen, Fjällgatan 29A, Frösön, fem lördagar i slutet av månaden, samtliga med start 18.30. Besökarna lägger en kulturkollekt på 60 kronor och får då fika och chans att jamma med övriga åhörare.

Här är programmet:

• 25 januari "Spelstuga med Anders Wedlund" Anders berättar om sin spelmansresa sedan 70-talet. Spelar låtar på fiol och durspel. Han har deltagit i skilda konstellationer som Leikstulaget, Östersunds spelmanslag och driver numera folkmusiktrion "Mittlåt" med vilka han givit ut flera CD-skivor.

• 22 februari "Spelstuga med Anders Olsson", Anders är musiklärare i Åre kommun och en av våra främsta spelmän i den yngre generationen. Han spelar fiol, gitarr och sjunger ibland, kanske rentav gamla slagdängan "Mitt uti Jämtland" som pappa Leif Olsson skrev texten till.

• 29 mars "Berättarkväll med Berta Magnusson", ett tillfälle att möta storgammstårschan som skrivit otaliga bygdespel, dikter, böcker och som oförtrutet fortsätter att arbeta för jämtskan och den jämtländska kulturen.

• 26 april "Visstuga med Katarina Hallberg", folksångerskan som ifjol gav ut skivan "Min hud är full av fjärilar" där hon tonsatt Karin Boyes dikter i folkmusikalisk dräkt. Här sjunger hon ur vår folkliga visskatt och berättar om sin resa från Hälsingland via musikhögskolan i Stockholm och slutligen hur hon har tagit Jämtland till sitt hjärta både musikaliskt och som sitt nya "hemma".

• 31 maj "Poesiafton med Kenneth Nordström", Norrlands egen Bruno K Öijer är mogen att dela med sig av sina dikter om livet, kärleken och döden. En rockpoet i full frihet, utan livrem eller skyddsnät

Värdar vid samtliga träffar är Rickard Näslin och Calle Hernmarck.