Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kung Åke kommer inte – men resten av kuskeliten är klar för Jämtlands Stora Pris

/

Kung Åke kommer inte.
Men den resterande delen av svenska kusk­eliten förgyller Jämtlands Stora Pris.
– Jag är jättenöjd med startfältet, säger Öster­sundstravets vd Jan Quicklund.

Annons

Jan Quicklund gjorde ett sista raggningsrally under Elitloppshelgen på Solvalla och lyckades till slut skrapa ihop ett tvärsnitt av Sveriges största travprofiler.

– Med det startfält vi fått ihop får vi också namn som Kolgjini, Goop, Kihlström, Bergh, ”Hockey” Eriksson och ”Tarzan” Melander till Östersund. Det känns verkligen roligt att kunna bjuda på så många kända ansikten, säger Östersundstravets vd som egentligen bara saknar den störste av dem alla inför V75-helgen:

– Självklart hade det varit roligt med Åke Svanstedt på plats också, allra helst efter segern i Elitloppet. Men nu är han avstängd och det är inget vi kan påverka.

– Glen Kronos tycker jag personligen ska bli oerhört spännande att se. Han har dessutom sett rejält formvässad ut i två lopp den senaste veckan, var bland annat nere och nosade på 11-tider, säger Jan Quicklund.

– Adrian Chip har också en kanondebut bakom sig och Acclaim gör nästan aldrig ett dåligt lopp. Det finns gott om favoriter, tycker jag. Dessutom blir ju spelet extra intressant med ett antal jackpotmiljoner.

– Vi försökte bearbeta Commander Crowe, men det sprack som jag upplevde det i och med helgens besvikelse då han blev utan pengar. Sundons Gift hade vi också på gaffeln länge, men han fick ett lite för tufft lopp på Solvalla och valde att vila nästa helg, sannolikt vill han spara sig inför V75 på Boden om två veckor, säger Jan Quicklund.

Mer läsning

Annons