Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kung Bore vilar i veckan

Vinterkylan tar paus och ger plats för varmare vindar från Spanien och Frankrike.
– Vi har en varmfront som dragit sig halvvägs genom Götaland och är på väg norrut, säger Emil Björck, meteorolog vid SMHI.

Det blir en mild kommande vecka för stora delar av landet. Och redan i helgen kan skåningarna njuta av upp mot 10 plusgrader.

– Varmast just nu är det i Karlskrona där det är 10,8 grader men hela södra Sverige kommer att få mellan fem och tio grader under veckan, säger Emil Björck.

Även i mellersta och norra Norrland kommer kvicksilvret att leta sig upp från minus till plus i termometrarna. I Norrbotten väntas enstaka minusgrader.

– Varmfronten kommer att röra sig norrut under lördagen och söndagen, säger Emil Björck.

I måndags sattes flera nya värmerekord för november. Men några nya toppnoteringar bör vi enligt Emil Björck inte hoppas på.

– Riktigt så varm luft får vi inte denna gång, säger han.

För alla de som längtar efter snö gäller det att ta sig rejält långt norrut i landet. Lapplandsfjällen kommer nämligen att vara den enda riktigt snösäkra platsen under kommande vecka. Först till torsdagen tar sig kyligare luft in i landet och rör sig söderut under nästa helg.