Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kung Cleo ångar på – men ljudet svek

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Publiken verkar taggad inför Cleos kommande spelning på Zig Zag-scenen. Stora delar av densamma står och skriker i kör tillsammans med personerna som testar mickarna. Vissa verkar nästan tro att konserten redan har startat. 7 minuter senare äntrar äntligen Cleo scenen, men tyvärr bode nog ljudet ha testats ett tag till.

Scenen fylls av rök. Cigarettrök blandet med rök från rökmaskiner och i högtalarna hörs en tung basgång som vittnar om att här blir det åka av. När röken väl har lagt sig ser jag en silhuett av Cleo. Hon ser majestätisk ut, hon är kung. Med sig på scenen har hon två andra rappare som jag tyvärr inte hinner uppfatta namnet på.

Konserten börjar lugnt och svepande med "Vi har sagt" från hennes senaste EP med samma namn. Publiken, som vid det här laget fyller i alla fall två tredjedelar av tältet, är med på noterna och sjunger med i refrängen. Men det är inte förrän i låten efteråt som publiken verkligen komer igång på riktigt. Även om Cleo sjunger "Tagga ner" så gör publiken det motsatta. Händer viftas i luften, folk dansar, stämningen osar fest. Men tyvärr sitter inte feststämningen i särskilt länge då publiken tröttnar efter ett tag. Personerna på scenen försöker förgäves vifta igång publiken igen, men det hjälper föga. En känsla som tyvärr sitter i nästan resten av konserten.

I låten "Tagga ner" sjunger Cleo att ingen ska sätta henne i ett fack, men det är precis vad jag tänker göra här. Cleo är en rappare, och en otroligt skicklig sådan. Hon är dessutom poet med texter som vittnar om både härliga och mindre härliga känslor. Hon sjunger om både lycklig och olycklig kärlek, om att ta vara på livet och att inte låta någon eller något stå i vägen för dina drömmar. Tyvärr saknar jag lite svärta och mörka känslor i den här konserten. Låten "Fatta" som hon skrivit tillsammans med Syster Sol hade exempelvis varit en perfekt låt som borde spelas på varenda festival då den lyfter frågor som sex och våldtäkt.

Cleo vet vad hon gör och det låter nästan som på skiva om än väldigt förkortade versioner av låtarna. Lite tråkigt kan jag tycka då det inte händer så värst mycket, det blir lite tråkigt. Det här har man hört förut. Efter första kvarten vet man vad man får och det lyfter aldrig riktigt. Det är bra, men jag vill ha något nytt, något spännande och spektakulärt. Kanske en stagedive? Sen låter det också lite grötigt av basen och det är svårt att uppfatta sången.

Efter trekvart börjar publiken avlägsna sig och jag befinner mig plötsligt ungefär fem meter från scenen utan att ens försöka tränga mig det minsta. Under de två sista låtarna "Kär och galen" och "Vandraren" är den resterande delen av publiken i extas och nu lyfter det äntligen. Tyvärr något för sent.

Betyg: 3

LÄS MER: Recensioner, tv-klipp och nyheter: här hittar du allt från Storsjöyran