Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungabröllopet – är det värt pengarna?

Annons

har vi fått lära oss att ta hand om våra egna kostnader, detta borde rimligen gälla hovet också. Med det apanaget, cirkus 200 miljoner årligen, får väl hovet anpassa kostymen som alla andra får göra. Skulle det nu inte räcka anser jag att hovet kan ansöka om frivilligt bidrag från svenska folket, rojalister och andra hovpatrioter.

Utrymme har då vikts till de som inte har råd att hjälpa sina egna barn.

Såg att kyrkan bröllopet skal ske i behöver putsas upp inför bröllopet till en kostnad av 10 miljoner, den kostnaden vill nu kyrkan ha från staten, om inte jag missminner mig har väl kyrka och stat för ett antal år sedan redan separerats från varandra, skicka räkningen till hovet eller till de kvarvarande rojalisterna som frivilligt vill bekosta spektaklet.

vad vi ska ha en kungafamilj till som kostar en hel förmögenhet varje år. Kan någon förklara för en helt vanlig arbetare varför jag ska vara med och betala ett bröllop som kostar många miljoner när folk bor på gatan. Skänk pengarna till dem i stället eller till barnfamiljer som har det svårt.

verkligen inte bra. En vanlig svensk drar sig för att gå till ”det allmänna” för att söka hjälp när det inte finns någon annan utväg och så ska kungahuset begära hur mycket som helst.

och billigare reklampelare för Sverige än kungafamiljen! De lockar till sig blickar, lockar till sig turister, främjar Sveriges intressen utomlands och ser till så Sverige blir attraktivt vid affärer och liknande. Jag betalar gärna för en sådana stabil reklampelare.

Vilken annan tjomme, president eller andra PR-gurus som vi annars skulle betala multum för, skulle bara generera skandaler eller andra dåligheter förr eller senare. Kungafamiljen är fostrade från begynnelsen till detta. Ingen fixar det därför bättre än dem. Och PR behöver vi. Det klarar vi oss inte utan!

knappast arbetslösa. Verkligen en löjlig beskrivning. Flitiga ambassadörer för Sverige både inom och utom våra gränser.

Engagemanget för till exempel Differenza Donna i Italien där misshandlade kvinnor och dess barn fått fristad är beundransvärt. Eller allt stöd som ges genom stiftelser till forskning om barn med handikapp med mera.

Utöver detta så finns något mer ytliga skäl men dock så viktiga.

Slotten, kungafamiljen och all kringliggande verksamhet med museér och högvakt med mera är stora turistattraktioner.

Bröllopet kommer intressera miljontals människor över hela världen och ska självklart hålla den stil och klass som ett prinsessbröllop bör ha.