Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungarna av speedschlager

Storsjöteatern, fredag

Succén är given redan när bandet går på scen.

Redan i andra låten klappar publiken unisont med i takten och showen är hemma från start.

Men Lars Vegas Trio lyckas faktiskt klämma fram nya lustigheter ur sitt 25 år gamla koncept med speedschlager och töntiga skämt.

Kapellmästaren är fåfäng som alltid, Elvis är showens primadonna och Friggelito dess ständige slagpåse. Ett utropstecken är nyinsatte trummisen Lars Angeles Normalm i svarta tajts upp till navelhöjd och plastik värdig en matador.

När sedan n´Anders oväntat dyker upp vet jublet inga gränser. Han sjunger hellre än bra och drar ofattbart många usla skämt, just som publiken vill ha det.

Kapellmästaren gör dessutom en elegant passning direkt från start om det trassel som en av originalmedlemmarna råkat in i, självironiskt och med finess.

Som väntat får vi gamla godingar som "Margareta". Dessutom slaktar man kända brottarhits från Uggla, Orup och Winnerbäck med egna och roliga texter, Elvis Koskinen har huvudrollen i merparten av dessa hyss.

Dessutom är hans försök som buktalare med en Zlatan-docka en av kvällens höjdare, särskilt med tanke på hur gruppen faktiskt löser uppgiften.

Man vet på förhand vad som väntar och en del ingredienser som måste komma. Det skickliga är att trion ändå lyckas förnya sig mitt allt detta och jag hade inte tråkigt någonstans under den drygt två timmar långa föreställningen.

Bara att gratulera!