Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen kände på världscupbacken

Kung Carl XVI Gustaf­ hade en heldag i Åre.
Han åt kräftor, såg en svensk pallplats och avslutade dagen med att testa världscupbacken själv.

Att den svenska konungen fanns på plats under den första dagen av världscupfinalen i Åre uppskattades av arrangörerna.

– Ja, verkligen. Det känns jättekul att han prioriterar sin tid för att komma till vårt arrangemang. Han har ju ett väldigt intresse för sport så han har säkert trivts bra här i dag. Kul att han också fick se Hans Olsson ta en pallplats, sa Karin Stolt Halvarsson som är media- och informationsansvarig.

Mellan damernas och herrarnas tävlingar hann kungen med en lunch i restaurangen vid målområdet. Där hade det dukats upp med svenska läckerheter och det fanns både löjrom och kräftor att mumsa på.

slut hade kanske Säpovakterna hoppats på lite vila. Men så blev det absolut inte. Konungen ville testa Åres härliga backar så det var bara för vakterna att knäppa på sig pjäxor och skidor och hänga med nedför pisten.

Svenska skidförbundets nye ordförande, Mats Årjes, var värd för den svenske kungen under vistelsen.

– Som ordförande i Svenska skidförbundet var det första gången. Men jag har varit värd för kungen under olika evenemang tidigare. Det är alltid lika trevligt, sa Årjes.

Kungen såg ut att ha en trevlig dag och Mats Årjes kunde konstatera att kungen var långt ifrån trött när det var dags att slänga sig ut för pisterna.

– Jag hade fullt upp med att hänga med. Kungen är verkligen en duktig skidåkare, sa Årjes.

världscupsavslutningen med super-G. Men när dagens tävlingar startar är kungen på andra uppdrag.

– Men vi är stolta och hedrade att han kom hit under den första dagen. Tyvärr blev det ju inte så rolig tävling på damsidan för Sverige, men Hans Olsson räddade dagen. Hans pallplats var viktig inför de fortsatta tävlingarna här i Åre, sa Mats Årjes.