Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen som kom förbi firas än

På lördag är det dags igen. Årets minnesdag för kung Chulalongkorn firas vid Thaipaviljongen i Utanede. Som brukligt väntas ett överdåd av blommor.

Det må vara 117 år sedan kungen av Siam gjorde sin historiska resa mellan Sundsvall och Utanede via Sollefteå, men dagen när han kom förbi Utanede firas fortfarande. Varje år den 19:e juli är det Kung Chulalongkorns minnesdag.

Det brukar komma thailändare på besök, både bofasta i Sverige och tillfälliga gäster från olika bestickningar. Vilka som väntas i år är inte känt.

Klockan 10.00 startar ceremonin med högtidligt festtåg till paviljongen där det blir blomsternedläggning. Detta följs av tal, thailändsk dans och hantverksmarknad.

Thaipaviljongen drivs av Destination Ragundadalen som ordnar minnesdagen tillsammans med Föreningen för Kung Chulalongkorns minne.