Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungs kommer till Summerburst pre-party i Åre

Franska stjärnskottet Kungs kommer till Åre och Summerburst pre-party under långfredagen. 21-åringen, som intagit scener som Ultra Miami, Coachella och Tomorrowland, slog igenom som en explosion 2016 och kommer nu ta över Timmerstugans afterski.

Under långfredagen rattar festivalen Summerburst tillsammans med Timmerstugan och Country Club förfest i Åre. Huvudakten är ingen mindre än Kungs, som spelar i Åre för första gången.

– Det känns kul. Sverige är ett vackert land och svenska folket har alltid supportat min musik, "This girl" var den mest spelade låten på P3 under det året när den släpptes. Den slog Justin Timberlake och Galantis, vilket är galet, säger han.

Bakom Kungs står producenten och DJ:en Valentin Brunel och det var med singeln "This girl" med Australiensiska bandet Cookin 3 on 3 Burners, som han blev ett välkänt namn världen över och låten har streamats över 500 miljoner gånger på Spotify.

Han kommer i stort sett direkt från Miami Ultra till Timmerstugans scen, som är någon mindre än hans vanliga gig.

– Det känns uppfriskande eftersom jag verkligen kommer nära publiken och kan se hur de reagerar på olika låtar och edits, säger Valentin Brunel.

Men att spela på en skidort är inget nytt.

– Jag gillar verkligen skidåkning, det är ett kul sätt att träna och att utmana sig i backen med vänner. Jag har spelat på några skidorter för att just kunna kombinera två favoriter, skidor och musik, säger Valentin Brunel.

Debutalbumet Layers släpptes i november 2016 och innehöll förutom "This girl" även singlarna "Don´t you know" tillsammans med Jamie N Commons och "I feel so bad" med Ephemerals. Nu spenderas mycket tid i studios världen över för att färdigställa det nya albumet som ska släppas i sommar. Ett album som Valentin Brunel med egna ord beskriver som "super fun" och "happy music" med influenser från house och disko men med sin egen speciella Kungs-spin. Han lovar även spännande samarbeten.

– Jag har precis haft studio sessions i LA och det blir igen i Paris innan det blir mer i Stockholm nästa månad, säger han.

Vem eller vilka han kan tänkas jobba med i Stockholm vill han inte avslöja.

– You will have to wait and see, avslutar Valentin Brunel.

Läs även:

Nytt festivalsläpp - Icona Pop kommer till Åre Sessions

Jörgen lyfter fram asylsökande på "Contan" i Björnänge – "Det är inte bara en grumlig människa utan reflex på E14"