Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kupan är samlingspunkten i Ytterhogdal

Röda Korsets Kupan-butik i Ytterhogdal är platsen som gäller för den som vill veta vad som händer och har hänt i byn. Här samlas ett 20-tal trogna kunder för att dricka kaffe och umgås varje dag.

– Det händer ju inte mycket här i Ytterhogdal på dagarna. En gång i tiden fanns det nästan lika många butiker som i Sveg men nu är det rätt dött, säger Rolf Hagström och får medhåll av sällskapet runt fikabordet.

är inte positiv i byn men under sommaren brukar Ytterhogdal leva upp lite grann tack vare fotbollsläger och andra aktiviteter.

– Det är tur att vi har Kupan att gå till, säger Helen Hagström som avslöjar att det under pratstunderna berättas allt från fräckisar till allvarligare saker.

– Jag tycker att hogdalingarna är duktiga på att komma hit både för att skänka och köpa saker, säger Siv Åslund som tillsammans med Unnie Aurusell skötte butiken när ÖP var på besök.

– Nästa onsdag har vi kolbulledag och då brukar det komma fler. De dagar vi har sopplunch brukar vi ofta få besök av de kongoleser och burmeser som har flyttat hit. De var här rätt ofta annars också men nu går de skola i Sveg, berättar Siv