Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kursen som ger dig svaren

Att tidningen numera kan läsas på flera sätt öppnar nya möjligheter, men ger också en rad nya frågor.

För att råda bot på detta genomförs en rad kurser i ÖP-huset i Östersund.

– Jag förstod inte så mycket innan om det här och därför gick jag hit. Jag kan inget om Iphone och Ipad. jag jobbar inom vården och där behöver jag inte dator, säger Lilian Hamberg som erkänner att den nya tekniken är en helt ny värld för henne.

– Jag är glad att mitt barnbarn är med här. För honom är det så naturligt, för mig rena djungeln, säger Lilian och tummar på den Ipad som ligger framför henne.

Per Mårtensson vet mer, men tycker ända att den här grundkursen är givande.

– Kursen gör att det blir lättare att hitta, jag får bättre funktionalitet. Jag gick hit av ren nyfikenhet för att lära mig grunderna ordentligt, säger Mårtensson.

Och det är just det som de flesta deltagarna har gemensamt - viljan att lära sig grunderna.

Utbildningen sker genom ett samarbete mellan Mittmedia och Grafit.

– Det blir en win-win situation kan man säga. Mittmedia vill slussa över läsarna till den digitala världen och vi vill inte bara sälja ny teknik, vi vill också att våra kunder ska kunna utnyttja den utrustning vi säljer. Mittmedia får jättemånga frågor av prenumeranterna kring hur de nya apparaterna fungerar och där kan vi ge svaren, förklarar Erik Lundin som säger att kurserna kommer att fortgå så länge behovet finns.