Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalet klart – Alx startar från position 30

Alx Danielsson kvalade in som 33:a inför kvällens lopp på Daytona.

– Tyvärr ett tydligt tecken på vad vi befarade efter testet i går. Det är dåligt med "mos i pistolen". Annars är jag hundraprocengitt med i körningen, så det är en skön känsla, säger Danielsson på sin blogg.

Alx och hans team vet att bilen rent fartmässigt inte når upp till de allra bästa i loppet ("vi har inte den stora motorn").

– Vi visste att kvalet därför inte skulle vara så framgångsrikt, men när vi kör i klunga hänger vi med bättre. Jag gjorde i alla fall allt jag kunde i kvalet och därför är det lite tveeggat att jag är så långt bak trots det.

Ett problem som måste åtgärdas innan kvällens lopp är radion. Danielsson och teamet har haft problem med kommunikationen.

– Det måste fungera perfekt i loppet. Nu blir vi tvungna att köra träningen innan loppet för att se om radioproblemet är åtgärdat. Jag kommer inte att starta loppet med en defekt radio, berättar Alx på bloggen.

Lördagens slutliga startposition blir nummer 30 eftersom tre bilar framför svensken blev diskade.