Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartsfinal redan på söndag för Jämtland

Match borta mot Uppsala i kväll i sista grundserie­omgången. Sedan kvarts­final 1 borta mot Norrköping redan på söndag. Om allt går enligt planerna.

– Det är rörigt nu. Inget lag vet exakt vilka motståndarna blir, säger Jämtlands sportchef Mikael Bernervall.

Slutspelslottningen är alltså inte helt klar. Den rekordjämna ligan kommer inte att avgöras förrän i kväll, efter sista grundserieomgången. Men med 99 procents säkerhet blir det Norrköping (ettan) som faller på (åttan) Jämtlands lott.

– Tror inte att Norrköping förlorar hemma mot Borås. I så fall börjar vi borta mot Norrköping på söndag och då åker vi vidare söderut direkt efter matchen mot Uppsala. Annars får vi åka hem och sikta på bortamatch mot Solna på tisdag.

Norrköping i kvartsfinal är nog rena mardrömmen för Jämtland, vilket Bernervall instämmer i.

– Hade vi fått välja skulle vi hellre tagit Solna. Dom har vi slagit i år och dom är lite mer i vår viktklass.

– Om det blir Norrköping är det ungefär som Färjestad–Brynäs. Vi är super-underdogs.

Mikael Bernervall hoppas att det tuffa spelschemat för Norrköping ska ge Jämtland en fördel. Dolphins har två bortamatcher på onsdag-torsdag i Baltiska ligans slutspel. Sedan bär det av hem till Sverige för kvartsfinal 2 i Östersund kommande fredag.

– De kommer alltså att spela fyra slutspelsmatcher på åtta dagar. De borde göra dem lite möra. Någon procents chans borde vi kunna få, säger Bernervall med ett skratt.

– Klart att det svajat till nu med tre raka förluster. Den enda förklaring jag har är att ”Jocke” (Eriksson) varit skadad. tidigare har vi klarat alla andra skador, men så fort ”Jocke” varit borta har vi förlorat.

Det positiva i kråksången är att både Eriksson och Luka Marolt kan vara redo igen till slutspelet. Eriksson har tagit en cortisonspruta mot sin ryggskada och Marolt gjorde sin första träning i onsdags.

– Känns som två nyförvärv. Och precis som Mathias (Eckhoff) sagt hela tiden: Allt är möjligt. Tänk om vi kunde vinna superskrälla och vinna första kvartsfinalen. Vilket drömscenario.

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av fem matcher. Om Jämtland får möta Norrköping innebär det: Kvartsfinal 1: borta söndag, kvartsfinal 2: hemma fredag 13 mars, kvartsfinal 3: borta söndag 15/tisdag 17 mars.