Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartsfinalrysaren går igen

Senast Jämtland hotade Norrköping i en kvartsfinal sa Kelly Grant att han tappade 20 kilo bara på grund av nervpressen.
Läget är lika ansträngt nu:

– Vi måste börja utnyttja vår styrka, säger Dolphins coach inför kvällens match.

Så här åtta år senare påstår sig Kelly Grant varken minnas uttalandet eller den dramatiska kvartsfinalserien mot Jämtland 2001.

Men det gör vi.

Jämtland Basket, som inledde seriespelet med 13 raka förluster den säsongen, bedömdes som helt chanslösa när slutspelet inleddes mot Norrköping i mars.

ingen som skrattade längre. Jämtland hade då 2–2 i matcher och var nära att slå ut Norrköping i den femte och avgörande kvarten i Mässhallen.

– Jaså? Jag minns faktiskt inte det. Det har varit många matcher sedan dess. Men läget är det samma, vi är pressade i den här serien och måste vinna en match i Östersund, säger Kelly Grant.

vill inte ta ifrån Jämtland skrällsegern i Norrköping senast, men anser att förlusten till stora delar handlade om dålig inställing från hemmalagets sida.

– Jämtland var mer taggade än oss och hade en bättre gameplan. Dessutom hade de förändrat några saker i sitt spel som fick oss att se lite förrvirrade ut, säger Kelly Grant.

– Nu måste vi hålla bättre fokus och neutralisera Jämtland på något sätt, framför allt få grepp om Andrew Mitchell och Tyrone Levett.

– Att vi börjar utnyttja våra uppenbara fördelar; styrkan, längden och kraften i spelet. Jag hoppas få se en balanserad attack från vår sida.

den senaste veckan spelat två våldsamt hårda matcher i den baltiska ligan, kommer till Östersund med nästintill ordinarie lag.

– Det var blodiga matcher mot Neptunas och Kaunas, men lyckligt nog har vi fortfarande truppen i matchdugligt skick förutom David Bergström. Han rehab-tränar fortfarande och är eventuellt tillbaka på fredag, säger Kelly Grant.