Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna åtalas för att ha plågat 12 katter

En kvinna i 50-årsåldern har enligt åklagaren utsatt 12 katter för lidande genom vanvård. De ska bland annat ha svält, inte fått pälsarna skötta och det har inte varit rent där katterna varit.

Det hela började i februari 2016 då Länsstyrelsen genomförde kontroll hos kvinnan som bor i Östersunds kommun. Då konstaterades att hon bland annat hade katter som svalt, det var tovor i pälsarna och att hon hade fler än nio katter som var äldre än tolv månader.

Kvinnan fick sedan under flera gånger under våren och sommaren chansen att åtgärda problemen. Något som hon enligt länsstyrelsen gett löfte om att göra, men sedan inte hållit.

Den 12 augusti 2016 var tålamodet slut, djuren omhändertogs och ärendet hamnade hos polisen. Nu åtalas hon för djurplågeri.

Som bevisning hänvisar åklagaren bland annat till länsstyrelsens kontroller, veterinärundersökning och beslutet om djurförbud.

Kvinnan förnekar brott.

Läs fler nyheter från länet:

Fler sexualbrott anmäls men polisen saknar personal – chefen: ”Det är många ärenden som ligger på kö”

Elisabeth har översatt Jämtlandssången till engelska: ”Jag vill att fler ska förstå den underbart vackra sången”

Jennie Lindberg från Östersund gör succé i ”Det stora tårtslaget”

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app