Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna åtalas för hot, stöld, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen

En kvinna i 30-årsåldern åtalas vid Östersunds tingsrätt för totalt sex olika brott som hon enligt åtalet ska ha genomfört under dryga åtta månader i centrala Östersund.

I april i fjol ska kvinnan vid två tillfällen hotat att skada en person på systembolaget i Östersunds centrum. För det åtalas hon för olaga hot. Hon förnekar brott. I maj ska hon sedan ha snattat fotkräm för 373 kronor, vilket hamnar under snatteri. Kvinnan erkänner snatteriet.

I november togs hon med en mattkniv på allmän plats. Kvinnan förnekar brott, men åtalas för brott mot knivlagen.

► Läs också: Kulspruta inlämnade till polisen i Jämtland

Senare samma månad togs hon med cannabis på sig i centrala Östersund. Kvinnan förnekar brott, men åtalas för ringa narkotikabrott. Samma dag ska kvinnan enligt åklagaren ha ”krängt med kroppen och försökt slita sig loss” i ett försök att hindra ordningsvakten att kasta ut henne från Mittpunkten. Hon åtalas för våldsamt motstånd. Kvinnan förnekar brott.

Sedan i december ska kvinnan ha tagit två skjortor värda 1 198 kronor på Dressman. Kvinnan erkänner och åtalas för stöld.

Läs också: Sveriges längsta biltvätt öppnar i Östersund – så här ser den ut