Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna begärs häktad misstänkt för knivattack mot man – häktningsförhandling under lördagen

Natten mot torsdagen blev en man attackerad och skadad med en kniv i en bostad på en ort i Strömsunds kommun. En kvinna har sedan dess suttit anhållen misstänkt för grov misshandel och på fredagen begärdes hon häktad av åklagare Håkan Andersson.

Det var efter ett samtal till polisen som en patrull ryckte ut till en adress i Strömsunds kommun natten mot torsdag. Där påträffades en kvinna och en skadad man. Förundersökningsledaren, åklagare Håkan Andersson, beskriver det inträffade som våld i nära relation.

– Kvinnan är i 40-årsåldern och mannen något äldre, säger han.

– Han har fått skador och det har varit ett tillhygge, säger Håkan Andersson.

Enligt anmälan ska kvinnan först ha sparkat mannen i ansiktet, när han satt och tittade på tv. Sedan ska kvinnan tagit en kökskniv och huggit mot mannen som lyfte upp armarna för att skydda sig. Det ska ha varit då mannen blev huggen i armen.

Till att börja med rubricerades brottet som försök till dråp. Det ändrades senare till grov misshandel.

Under fredagseftermiddagen kunde Håkan Andersson meddela att de begär kvinnan häktad med motiveringen att hon kan försvåra utredningsarbetet.

– Det är en del utredningsarbete kvar att göra, säger Håkan Andersson.

Klockan 13.00 på lördagen hålls en häktningsförhandling där man tar ställning till om kvinnan kommer att häktas eller inte, meddelar åklagare Håkan Andersson.

Läs mer: Kvinna misstänkt för knivattack mot man