Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna döms för att ha misshandlat man – greps av polis under tumult

En kvinna i 50-årsåldern döms för att angripit sin dåvarande man. Kvinnan rev, slet och slog honom, så han började blöda.

Mannen försökt då fly undan kvinnan och stängde in sig på toaletten varifrån han ringde polisen. Han hörde hur hon hackade i dörren med något vasst, berättade han vid rättegången.

Han väntade tills polisen kommit innan han gick ut ur rummet och då attackerade kvinnan honom igen genom att hoppa upp på hans rygg. Utanför toalettdörren fann polisen en avbruten kniv.

Kvinnan greps av polisen under tumultartade former. En extra polispatrull fick tillkallas. Två dagar senare släpptes kvinnan.

Tingsrätten finner att kvinnan är skyldig till misshandel samt olaga hot efter händelsen som inträffade i juni 2017 i Östersund. Efter misshandeln fick mannen inga allvarliga skador, men tingsrätten menar att misshandeln inte ska bedömas som ringa eftersom brottsplatsen var mannens hem och att kvinnan uppträdde mycket aggressivt, skriver rätten i sin dom.

Kvinnan som är ostraffad sedan tidigare döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Kvinnan var åtalad för att ha misshandlat mannen vid ett tillfälle i januari i fjol, men tingsrätten finner inte att det saknas tillräckligt med bevis och friar kvinnan på den åtalspunkten.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-app