Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna döms för misshandel – slog sambo med mobiltelefon

Kvinnan i 50-årsåldern slog sin dåvarande sambo med en mobiltelefon. Nu döms hon för misshandel.

Kvinnan och mannen är ungefär jämnåriga och bodde tillsammans när misshandeln skedde i mars. En utekväll på stan slutade med att kvinnan greps av polis efter att ha slagit till mannen med en mobiltelefon så att han blödde näsblod. Detta skedde när mannen låg och såg på sin Ipad i sängen.

Båda parterna har anmält varandra för misshandel. Mannen har åtalats för att ha misshandlat kvinnan vid ett annat tillfälle.

Enligt kvinnan har mannen varit svartsjuk, kontrollerande och använt skällsord mot henne. Det fråntar kvinnan inte ansvaret när det gäller misshandeln, enligt tingsrätten. Domstolen ser allvarligt på att misshandeln skedde i det egna hemmet, till och med i sängen. Hans andra skador som riv- och blåmärken tyder också på att han blivit utsatt för våld när han inte hade så mycket kläder på sig. Detta enligt tingsrätten.

Kvinnan som är ostraffade sedan tidigare döms till 75 timmars samhällstjänst och ska betala skadestånd på 8 500 kronor. Hon kommer också att behöva stå för drygt 5 000 kronor av advokatkostnaderna