Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna försökte spränga kommunhuset i luften

Indränkt av tändvätska och bilen laddad med lättantändliga vätskor samt två gasoltuber styrde kvinnan mot kommunhuset.

Polisen lyckades i sista stund stoppa henne innan hennes hot verkställdes.

Dramatiken utspelades i Sveg vid 14-tiden i går. Polisens larmcentral hade en halvtimme tidigare blivit uppringd av kvinnan som sade att hon skulle ta sitt liv och att fler skulle följa med. Hotet riktades mot kommunhuset i Sveg vilket hon sade sig skulle köra in i med sin bil.

En polispatrull skickades till kommunhuset för bevakning och det dröjde inte länge innan kvinnan kom körandes.

Polisbilen stod då parkerad så att den blockerade vägbanan in mot kommunhusets entré. Kvinnan gjorde då ett försök att preja sig förbi, men misslyckades. Poliserna på plats kunde då se att personen i bilen hällde tändvätska på sig själv där hon satt i bilen. Detta samtidigt som hon rökte en cigarett och låste bildörrarna. Bilen stod då bara ett 10-tal meter från kommunhuset.

För att undvika en explosion som kunde föra med sig katastrofala följder gällde det för polispatrullen att agera snabbt vilket de även gjorde. En av poliserna tog batongen till hjälp och krossade en av bilrutorna och drog kvinnan ur fordonet. Hon var då rejält våt av den tändvätska hon slagit över sig själv. Hon greps och fördes senare på eftermiddagen till Östersund.

I bilen hittade polisen två stora gasoltuber, flera flaskor tändvätskor och annat lättantändligt material.

– Om bilen och dess innehåll tagit eld hade det kunnat sluta riktigt illa, säger polisen Bengt-Ove Nylén som fanns med vid gripandet.

Den aktuella kvinna har tidigare hotat personal på kommunalkontoret vilket har lett till ett antal polisanmälningar.

De hoten har dock varit verbala via telefon eller vid hennes besök.

– Vi ser allvarligt på alla hot och naturligtvis även dagens händelse. Säkerheten för vår personal och andra som finns i huset är viktig, säger kanslichefen Kerstin Ederlöf-Olofsson.