Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna i länet dömd för grovt rattfylleri – kördes ikapp av säkerhetsvakter

En kvinna i 40-årsåldern har dömts för grovt rattfylleri efter att ha kört bil med 1,77 promille i blodet. Körningen ägde rum i slutet av augusti i Härjedalens kommun.

I förhör har kvinnan berättat att hon var på dans och att hon sedan börjat köra hem. Efter ett tag ska hon ha stannat för att hon känt att hon inte borde köra, men sedan fortsatt efter att en bil kört ikapp henne på en parkering. Det visade sig sedan att personerna i bilen jobbade som säkerhetsvakter som arbetat på dansen. När kvinnan svängt in på en gård och stannat kom en av vakterna fram till bilen, öppnade bildörren, stängde av bilen och tog bilnyckeln.

Kvinnan, som är ostraffad sedan tidigare, döms till en månads fängelse. Hon ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden och ersätta staten kostnaden på 580 kronor för provtagning och analys.

Mer blåljus:

Dubbeldäckare körde in i bro – flera barn ombord

Man i länet döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn

Körde bil med 2,78 promille i blodet – åtalas för grovt rattfylleri

.

.

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

TH:s iPhone-app

TH:s Android-app