Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna jagad av bil i Strömsund

En kvinna var på väg norrut när vägen blockerades och flera personer dök fram.

De slet i bildörren, men kvinnan lyckades köra ifrån platsen.

En kvinna körde norrut en natt i början av mars. För polisen har hon berättat att hon körde in i centrala Strömsund när hon möttes av en person som sprang mot bilen, hojtandes och viftandes. Hon ignorerade bara personen och körde vidare.

– En stund senare ska hon ha stannat vid en parkeringsficka för en fikapaus. Då ska hon ha sett en bil passera, men sedan inte tänkt mer på det, säger Per Thelin vid Jämtlandspolisen.

Kvinnan körde därefter vidare. Men plötsligt ska en bil ha blockerat vägen framför henne, varpå hon tar ner farten.

– När hon ska se efter vad som händer hoppar en person fram och sliter i dörren, samtidigt som en annan kommer mot passagerarsidan. Men kvinnan lyckades på något sätt köra iväg, säger Per Thelin.

Hon blev sedan förföljd av bilen en bit längs vägen, innan den sedan försvann bort. Kvinnan, som inte är bosatt i länet, polisanmälde händelsen på fredagen. Polisen kommer nu att starta en utredning.

– Vi tror att det var samma person som hojtade i Strömsund som dök upp på nästa ställe. Det är ju inte så många som är ute den tiden på natten, säger Per Thelin.