Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna vårdas fortfarande efter liftolyckan i Åre

Kvinnan som skadades i liftolyckan i Åre vårdas fortfarande på sjukhus. Polisen avvaktar att höra henne.

Det var på nyårsdagen som en kvinna i 50-årsåldern skadades allvarligt vid en av gondolliftarna i Åre. Kvinnan är fortfarande på onsdagen så pass skadad att hon inte har kunnat höras om olyckan av polisen.

– Läget är stabilt, men hon har svårt att prata på grund av skador på halsen. Anhöriga kommer att höra av sig när hon mår så pass bra att hon kan höras, säger Agneta Brovinius, förundersökningsledare på polisen.

Skistar valde själva tidigare att polisanmäla händelsen för att få en opartisk utredning.

Brovinius väntar fortfarande på besked om åklagare kommer att ta över ärendet.

– Vi väntar att se om de betraktar det som en olyckshändelse eller om de anser att det håller för ett åtal, säger hon och fortsätter:

– Men förhoppningsvis förebygger de ansvariga för att något sådant här inte ska kunna inträffa igen, oavsett om det leder till åtal eller inte. Har det hänt en olycka i liften kan det hända igen. Och de vill väl inte att sina gäster ska råka illa ut.