Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnan bakom den alpina festen – nu drömmer Anna om VM 2017

Som vd för världscupbolaget är Anna Bodén ansvarig för den alpina festen i Åre.
– Visst är man lite nervös. Det är bara att hoppas att vädret inte ska störa tävlingarna, säger Anna Bodén.

Under VM var Anna Bodén ansvarig för de 1700 funktionärerna. För ett år sedan tog hon steget till att bli vd för världscupbolaget.

– Egentligen är jag utbildad systemvetare så jag vet inte vad jag gör här, säger hon och skrattar.

När VM-bolaget blev Världscupbolaget tog hon över som vd efter Lars ”Linken” Lindqvist och nu är det dags för det stora elddopet.

– Ja, det här är de första tävlingarna i Åre efter att jag fick den tjänsten. Just nu känns det riktigt bra, säger hon och blickar ut över målfållan.

– Det var ju perfekt att Hans Olsson tog en pallplats direkt i första tävlingen. Jag tror att det betyder mycket inför helgens tävlingar.

I dag är organisationen runt världscupen 600 personer. För en vecka sedan var de 50 personer och för tre veckor sedan var de 10.

– Ja, organisationen har vuxit rejält de sista veckorna. Men allt har fungerat jättebra. Det är fantastiska människor som jag jobbar med så allt fungerar perfekt. Det är väl egentligen bara vädret som kan störa, säger Anna.

Nu pratar hon helst bara om världscuptävlingar men hon erkänner att VM finns med i tankarna.

– Alla tycker att VM 2007 var en sådan sportslig och ekonomisk succé så visst skulle det vara kul att få återuppleva den festen. Det är klart att jag drömmer om ett VM 2017 här i Åre, säger Anna Bodén.

Svenska skidförbundets styrelse har möten i Åre under veckoslutet och inledde redan i går kväll. Att VM i Åre 2017 finns med på dagordningen förnekas inte.

– Det är klart att det diskuteras, men inte något beslutsfattande. Men visst kan det bli så att vi ställer oss bakom ett nordiskt VM i Falun 2015 och sedan ett alpint VM i Åre 2017. Det skulle vara fantastiskt att arrangera en ny VM-fest i Åre 10 år efter den förra som blev en succé, säger Mats Årjes som är ordförande i Svenska skidförbundet.