Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnojouren måste stöttas

I stort sett varje år hotas ekonomin för Kvinnojouren i Östersund. Personalen oroas och de vet inte ens om de ska få fortsätta sin oändligt viktiga verksamhet kommande år.

Annons

Ekonomiska tillskott årligen gör att verksamhetens planering blir kortsiktig eftersom de aldrig vet om de får pengar, eller hur mycket.

Vad Kvinnojouren behöver är en långsiktig finansieringslösning. En stadig och kontinuerlig finansiering borde vara en självklarhet.

Det är inte värdigt ett välfärdssamhälle att utsatta kvinnor inte ska kunna få samhällets hjälp när de far illa och kanske till och med livet står på spel.

Ofta finns även barn med i bilden. Barn som växer upp med att se sin mor misshandlas. I de gräsligaste fallen blir även barnen offer för misshandel.

Kvinnojouren som verksamhet, och de människor som arbetar där, gör en ovärderlig insats för de kvinnor och barn som får deras hjälp. Personalen är värd all aktning och respekt för sin fantastiska insats.

Låt dem därför slippa oroa sig för ekonomin och i stället helhjärtat kunna ägna sig åt sitt arbete.

Ingrid Gustafsson (KD) ordförande Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel