Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnojouren räddas under 2015

Kvinnojourens verksamhet är säkrad under hela 2015 sedan regionförbundet går in med mer pengar.
Uppsägningarna av personal stoppas nu.

Det ekonomiska stödet kommer från regionförbundets primärkommunala nämnd. Den går in med 675 000 kronor för att täcka det som kommunerna i länet inte kunde bidra med.

– Nu kan vi fortsätta bedriva vår verksamhet för våldsutsatta kvinnor. Det ser positivt ut, säger ordförande för Kvinnojouren Jessica Ottosson.

Nämndens beslut togs under gårdagen. För Kvinnojouren är det ett sent beslut och osäkerheten kring ekonomin har gjort att två varsel om uppsägningar har hunnit läggas.

De två heltidsanställda vid Kvinnojouren varslades först om uppsägning i höstas, vilket senare drogs tillbaka och ersattes av ett varsel om uppsägning senare i år.

Nu behöver inga uppsägningar ske.

– Vi kan planera för ett år till, säger Jessica Ottosson.

Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i länet har frågan kring Kvinnojourens framtid varit viktig för partiet.

– Den stora utmaningen har för vissa kommuner varit att hitta en finansiering, både för Kvinnojouren och det relativt nybildade Centrum mot våld. Målsättningen är att länet skall vara ett tryggt län för alla och därför har Socialdemokraterna strävat efter en snabb och en mer långsiktig lösning, säger ordförande i primärkommunala nämnden Gudrun Hanson (S) i presskommentaren.

– Det handlar om två olika organisationer med lite olika inriktning. Kvinnojourens organisation bygger på ideella krafter i stor utsträckning och gör att insatserna kan ske på ett mycket individuellt sätt för de kvinnor och barn som behöver stöd och boende i en utsatt situation.