Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnomässan i Tullingsås blev en riktig succé

/
  • Miriam Quan Johansson flyttade med sin man Reidar Johansson till Strömsund så sent som i november. Nu gör hon olika småväskor och smycken med tyger, influenser och färger från sitt hemland Guatemala.
  • Kim Anderzon var det stora dragplåstret och drog ner många skratt med stå-upp-komedin ”Det fullständigt flexibla fruntimret”. Hon hade alla nödvändiga attiraljer för att hålla flexibiliteten nerpackade i sin shoppingvagn.Fjejerna i UF-företaget Inpöne, som betyder under på jämtländska, var oerhört nöjd med dagens försäljning av specialdesignade trosor. Från vänster Ann-Louis Lilja, Line Johannesson, Viktoria Sjödin och Sandra Sannemo.
  • I bagarstugan var det hett, inte bara från  ugnen. Många ville se Gunnel Svensson (bilden) och Anki Roos  baka tunnbröd.
  • Några få vågade ta klivet fram till Strömbrytarna där Denise Backlund och Anna Jonsson visade hur man bryter arm. Tjejerna gjorde samtidigt reklam för SM som klubben arrangerar i Folkets Hus, Strömsund, 1–2 maj.

Kvinnor på gång-mässan i Tullingsås blev en succé. Det tyckte både utställare, besökare och arrangörer:
– Superlyckat, sa initiativtagaren Maud Persson.

Annons

Runt 50 utställare och 200 besökare lockades till bylokalen och vandrarhemmet i Tullingsås i lördags.

Ur det digra smörgåsbordet bjöds bland annat armbrytning, scrapbooking, mat, hälsa, konst och hantverk. Allt med kvinnor bakom spakarna.

– Det blev kanske till och med lite bättre än vi hade förväntat, sa Maud Persson som låg bakom mässan tillsammans med Månica Näslund.

– Superroligt att de ordnat en kvinnomässa och fått dem att visa upp sig och det de kan, sa Agneta Bergström, Strömsund, som kikat runt på allt möjligt.

var att få kvinnor att mötas och knyta kontakter. Miriam Quan Johansson var ett exempel på att tanken lyckades.

Hon flyttade till Strömsund, med sin därmed hemvändande man Reidar Johansson, så sent som i november. Nu visade hon små väskor och smycken med inspiration från sitt hemland Guatemala.

Miriam jobbar också som instruktör på vattengymnastik en gång i veckan och efter att ha träffat en annan utställare, gymmet Pigg & Frisk, så kanske det kan bli ett samarbete framöver:

– Man måste träffa folk. Då kan många dörrar öppnas, sa Miriam Quan Johansson.

med en mix av gammalt och nytt var oerhört populär och fyllde matsalen. Allra mest lockade dock Kim Anderzon.

Runt 120 personer klämde in sig i den begränsade lokalen när länshemvändaren Kim bjöd på en fartfylld stå-upp-komik med en allvarlig underton. Med en skicklig humoristisk känsla gav hon kängor mot till exempel jämställdhetsproblem som löneskillnader och drog ner massor av skratt.

Maud Persson var oerhört belåten efter den lyckade mässdagen och utlovade en framtida repris:

– Det vore dumt att inte fortsätta när det blev så bra.

Mer läsning

Annons