Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnomässan i Tullingsås blev en riktig succé

Kvinnor på gång-mässan i Tullingsås blev en succé. Det tyckte både utställare, besökare och arrangörer:
– Superlyckat, sa initiativtagaren Maud Persson.

Runt 50 utställare och 200 besökare lockades till bylokalen och vandrarhemmet i Tullingsås i lördags.

Ur det digra smörgåsbordet bjöds bland annat armbrytning, scrapbooking, mat, hälsa, konst och hantverk. Allt med kvinnor bakom spakarna.

– Det blev kanske till och med lite bättre än vi hade förväntat, sa Maud Persson som låg bakom mässan tillsammans med Månica Näslund.

– Superroligt att de ordnat en kvinnomässa och fått dem att visa upp sig och det de kan, sa Agneta Bergström, Strömsund, som kikat runt på allt möjligt.

var att få kvinnor att mötas och knyta kontakter. Miriam Quan Johansson var ett exempel på att tanken lyckades.

Hon flyttade till Strömsund, med sin därmed hemvändande man Reidar Johansson, så sent som i november. Nu visade hon små väskor och smycken med inspiration från sitt hemland Guatemala.

Miriam jobbar också som instruktör på vattengymnastik en gång i veckan och efter att ha träffat en annan utställare, gymmet Pigg & Frisk, så kanske det kan bli ett samarbete framöver:

– Man måste träffa folk. Då kan många dörrar öppnas, sa Miriam Quan Johansson.

med en mix av gammalt och nytt var oerhört populär och fyllde matsalen. Allra mest lockade dock Kim Anderzon.

Runt 120 personer klämde in sig i den begränsade lokalen när länshemvändaren Kim bjöd på en fartfylld stå-upp-komik med en allvarlig underton. Med en skicklig humoristisk känsla gav hon kängor mot till exempel jämställdhetsproblem som löneskillnader och drog ner massor av skratt.

Maud Persson var oerhört belåten efter den lyckade mässdagen och utlovade en framtida repris:

– Det vore dumt att inte fortsätta när det blev så bra.