Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylan försenar öppning av Jämtkraft Arenas B-plan

Den planerade öppningen av Jämtkraft Arenas B-plan kommer att senareläggas på grund av det kalla vädret. Att sätta B-planen i uppstartsläge skulle kunna äventyra ÖFK:s gruppfinal i Svenska cupen, enligt Östersunds kommuns hemsida.

Torsdag 1 mars var det planerade datumet för öppningen av B-planen på Jämtkraft Arena, som ligger i anslutning till huvudarenan. Nu meddelar kommunen via sin hemsida att det datumet kommer att flyttas fram till "någon dag efter måndag 5 mars".

Anledningen är att det kalla vädret gör att lördagens match mellan Östersunds FK och Kalmar i Svenska cupen skulle kunna äventyras.

"Om vi sätter igång B-planen, alltså i uppstartsläge, så orkar systemet inte riktigt med att hålla A-planen i spelbart skick. Det skulle kunna äventyra ÖFK:s sista gruppspelsmatch i Svenska Cupen", skriver kommunen på sin hemsida.

Läs också:

Potter saknades mot Åtvidaberg – då hoppade Hamberg och Reid in: "Allt var förberett"

OS-hjältarna och ÖFK-stjärnorna hyllas på Stortorget – Sporten sänder live

Frank Arhin om dubbla ribbträffarna: "Jag träffade ribban redan på uppvärmningen"