Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylarproblemför Broms – ändå nöjd åtta

Kommer du ihåg Erik Broms?
Det var han som en dag i förra veckan kom körande med sina parhästar på en bild i ÖP och som skulle vara med i VM-uttagningar i Danmark.

Det gick bra. Han blev åtta totalt, men först efter stora problem.

– Det blev en riktigt stökig nerresa där jag slog sönder kylaren på lastbilen på E4:an nedanför Gävle. Det gjorde oss rejält försenade.

Erik och hans hästar kom till tävlingsorten kvällen före tävlingen och det var inte de helt perfekt uppladdningen vare sig för körkarl eller för hästar.

Trots det gick det bra i parhästtävlingen.

– Dressyren, som avgjordes första dagen, gick inte alls. Däremot gick det mycket bättre i terrängdelen dagen efter där vi kom sexa med bara några straffpoäng på skritten, och i den avslutande precisionskörningen kom vi åtta, vilket gjorde att vi blev åtta totalt.

– Jag är väldigt nöjd med det, hästarna har inte varit ute och tävlat på ett helt år och här skötte de sig väldigt bra. Jag är egentligen väldigt nöjd med att bara ha kommit ner överhuvudtaget med tanke på problemen med lastbilen.

Det var fläkten som lossnade och som i sin tur slog sönder kylaren. Så där stod Erik utan någon hjälp och utan möjlighet att göra något själv. Till slut fick han dock tag i en person som kunde fixa kylaren.

ju inte pengarna att kunna ha med sig bättre grejer och folk som kan serva när det går sönder. Jag ser ju, om jag jämför med dem som tävlar i Europa, att de har helt andra förutsättningar. Min budget är bara ett par procent av deras. De har massörer, hästskötare, dyrare hästar och finare lastbilar. Dom är ju väldigt roliga att slå när man kommer med sina brukshästar!

Nu stallar han in sina hästar i Blekinge, åker hem till Önet i Nälden och vilar ut, för att nästa helg åter dra söderut för att tävla i Skåne på Herrevadskloster.

– Då hoppas jag att det ska gå ännu litet bättre.