Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylige rallycross-jämten Patrik Sandell tog jokern upp på pallen i Atlantic City

Patrik Sandell hade en lite bökig resa inledningsvis, men slog till på finalens slutvarv i GRC-deltävlingen i Atlantic City. Jämten hade sparat jokerslingan och tog sig från femte plats upp på pallen. "Fantastiskt!", konstaterade en överlycklig Sandell.

Annons

Efter en trög träning där han var sist av alla, så var Patrik Sandell sedan, liksom tidigare på säsongen i Global rallycross-serien med bland de främsta. Trea i kvalet, trea och fyra i heaten och sedan även trea i semifinalen.

Men det räckte inte ända fram till startposition i främsta ledet i finalen. Där blev det också en ordentligt rörig inledning.

– Det var en bökig start med bilar överallt. Jag fick några tunga smällar på bilen, så jag trodde något var trasigt för bilen uppförde sig lite konstigt, säger Patrik Sandell till teamet Bryan Herta Autosports Facebooksida.

Men bilen var okej och han lyckades ta sig ur kaoset till sist och börja jaga.

– Efter första varvet hade allt satt sig och alla hittat sina positioner, så då hade vi läge att gå på. Och allt gick perfekt, säger Patrik Sandell i intervjun där han även förklarar det snillrika schackdraget i avslutningen:

– Vi hade sparat jokern till sista varvet, så där kunde jag passera från femte till andra plats. Fantastiskt!

En viktig omkörning som sannolikt gör att Patrik Sandell klättrar upp på pallen även totalt inför de tre sista deltävlingarna. Eller åtminstone närmar sig trean Steve Arpin rejält. Amerikanen Arpin blev nu femma.

Scott Speed levde än en gång upp till sitt namn och tog tredje raka segern, vilket bör betyda att han är ny ledare i serien före Tanner Foust, nu fyra.