Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan tar över värmestugan

Svenska kyrkan tar över driften av värmestugan, förutsatt att de lyckas hitta lämpliga lokaler. Det bestämdes i ett möte på tisdagen.

Annons

I fjol flyttade värmestugan från ett litet hus under Frösöbron till Pingstkyrkans lokaler på Artillerigatan. Nu är det bestämt att den ska den flyttas igen.

Pingstkyrkan anser inte att kommunens bidrag täcker utgifterna för verksamheten och har också flaggat för att de behöver lokalerna till andra aktiviteter.

Under tisdagen möttes representanter för Pingskyrkan och Svenska kyrkan med kommunen för att komma på en ny lösning för 2014. Resultatet blev att samarbetet mellan de tre parterna ska fortsätta, men att Svenska kyrkan tar över huvudmannaskapet för det hela.

– Pingstkyrkan ska fortsätta att driva det till den sista mars och från den första april tar vi över. Förutsatt att vi lyckas hitta en lokal innan dess vill säga för det är något som vi ser ut att behöva lite hjälp med i nuläget, säger Ing-Marie Hedenfalk, diakon och enhetschef på Svenska kyrkan.

Beslutet gäller enbart för 2014 och vad som händer därefter är i vanlig ordning ovisst.

– Visst vore det skönt att få verksamheten finansierad på länge sikt, men bidraget delas bara ut en gång per år, säger Ing-Marie Hedenfalk.