Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkans frivilligarbetare slutar med Eva Jemn

Först blev det klart att prästen i Gamla kyrkan i Östersund, Eva Jemn, slutar. Nu hoppar även frivilligarbetarna – som haft öppet hus för ungdomar på fredagarna – av sina uppdrag.

För 17 år sedan öppnad e prästen Eva Jemn Gamla kyrkan för ungdomar på fredagarna. Tidigare hängde ungdomarna på stan men nu fick de plötsligt en samlingspunkt. Men nu ska Eva Jemn sluta. Då slutar även frivilligarbetarna – ett tiotal personer – som hjälp till så att verksamheten fungerat.

Bakgrunden till att Eva Jemn slutar är en omorganisering inom Östersunds församling som gör att hon inte känner att hon platsar längre. Att hon har varit motorn med fredagsöppet för ungdomar är det ingen tvekan om.

– Har hon fortsatt så har även vi fortsatt, säger Sixten Bjurebring.

– Vi har fått utbildningar. Hon har tagit hand om oss och vi har blivit sedda av henne. Sista gången vi kommer att arbeta tillsammans kommer att bli värst. Det kommer att bli oerhört tråkigt att säga adjö till Eva, säger Ulla Frost.

– Belöningen för oss att arbeta ideellt har varit att vi fått möjligheten at träffa så många fina ungdomar, säger Sixten Bjurebring.

De vet inte riktigt när de slutar.

Trots allt hoppas frivilligarbetarna att verksamheten ska fortsätta, även om de inte kommer att vara kvar.

– Det är en viktig verksamhet. Allas barn är våra barn, säger Margareta Burenius.

– Vi har inte fattat några beslut om att ändra inriktningen. Vi hade hoppats och räknat med frivilligarbetarna. De har gjort en enorm insats, säger han.