Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laberos elddop värmde

Joe Labero har förstärkt sin akt med eld och punk.

När lågorna flammar upp på scenen slår värmen emot publiken som en tryckvåg. Redan från showens första sekunder är det tydligt att föreställningen drabbar även på ett fysiskt plan.

Den flammande delen av föreställningen är det de eldfängda petroleum-punkarna i showgruppen Burnt out punks som står för. De känns som en naturlig förlängning i en show med ett namn som "Inferno".

Det är rock'n'roll, magi och komedi om vartannat. Inte sällan får enstaka åskådare hjälpa till – och Joe Labero håller alla deras namn i minnet och återkommer till dem titt som tätt.

Labero har under den närmaste tiden uppträtt i både Australien och Thailand, och det senaste halvåret har han haft Singapore som bas. Att han väljer att göra turnéer här i landet och tar en veritabel världsshow som denna till Östersund är det bara att tacka för.

Även om "Inferno" imponerar i sin storslagenhet, så är det i de små numren som hans storhet kommer fram på bästa sätt. I de intima korttricken mitt i publiken, när han trollar med sedlar och när han får det lilla bordet att sväva – ut bland publiken som även får hjälpa till. Då vrider han verkligen till hjärnorna hos oss.

----------------------------------------------------------------

Recension: Joe Labero/Burnt out punks – Inferno
Sporthallen, tisdag kväll (Publik: 1 400 pers – Slutsålt)
Betyg: 4/5