Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läcker varmvattnet ut?

Självklart bör producenter av fjärrvärme och varmvatten genom intäkter få täckning för produktionskostnader och en skälig vinst. Vinsten bör väl i första hand användas för utveckling, investeringar och underhåll av distributionsnäten.

I Östersundsområdet verkar det som om en stor del av varmvattnet rinner via dagvattenledningar ut i Storsjön i Östra sundet.

Trots att det under några veckor var 20–30 minusgrader så var det öppet vatten under bilbron och därefter långt ut mot Åssjön med besvärande dimma som följd. Storsjöflaket blev istäckt tidigt i höst.

Vattenmängden för Indalsälven går sannolikt den naturliga vägen genom Rödösundet. Sker ett okontrollerat utsläpp av varmvatten eller är det varmvattenspill från trasiga ledningar?

Jag som lekman och med begränsade ekonomiska resurser får onekligen vissa tankar. Det vore intressant om experter kunde komma med förklaringar. Jag har svårt tro att ansvarsfulla producenter bara struntar i varmvattenförluster.