Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddar för skotertävling på Stortorget

I morgon lördag klockan 10 går starten för en snöskotertävling för barn på Stortorget i Östersund. Förberedelserna har pågått för fullt de senaste dagarna.

På torsdagen fraktades snö till torget där banan byggdes med hjälp av traktor. Här finns doserade kurvor, gupp och hopp där ett 30-tal förare i åldern 6-12 år kommer att tävla på lördagen. Johan Olofsson, tävlingsledare för Junior Super Sno-X, var på plats på fredagseftermiddagen för att kolla läget inför tävlingarna och han var nöjd.

– Vi hoppas att det här ska bli bra, det är roligt att det kom lite snö så att det blir vitt här. Barn som inte tävlar men som vill prova på kommer att få göra det i pauserna, säger han.

Det är första gången som Östersunds snöskoterklubb arrangerar en tävling för knattar. De har haft uppvisningar med sina miniskotrar i samband med tävlingar för äldre förare tidigare, men nu ska det bli tävling med olika klasser.

– Skotrarna är upp till 150 kubik och det finns standardklass och trimmad klass, de är mellan fem och 15 hästkrafter, säger Johan Olofsson.

På fredagseftermiddagen var en grävmaskin med Magnus Englund vid spakarna på Stortorget för att göra de sista justeringarna och för att slå sönder isklumpar som låg vid sidan av banan. Allt för att göra banan säker.

– Det här blir säkert roligt för barnen, säger han.